vineri, 16 aprilie 2010

Festivalul folcloric al cantecului si dansului autentic romanesc de la Albotina, la a IV-a editie

sâmbătă, 3 aprilie 2010

A doua zi de Pasti, pe 5 aprilie, de la ora 12, tot romanul din Bulgaria este asteptat in localitatea Albotina din Bulgaria, la "Festivalul folcloric al cantecului si dansului autentic romanesc", manifestare traditionala a romanilor din Timocul bulgaresc, ajunsa la a IV-a editie si organizata in acest an cu sprijinul Institututlui Cultural Roman de catre Consiliul Suprem al Organizatiilor Romanesti (Vlahe) din Bulgaria, transmiteRomanian Global News.

AVE - Uniunea Etnicilor Romani din Bulgaria impreuna cu Asociatia Curcubeul peste Dunare, Societatea Culturala a Vlahilor si Centrul Cultural Roman din Vidin asteapta invitatii din tara si din Serbia la Albotina, incepand cu ora 9. Programul include traditii si obiceiuri romanesti din Timocul bulgaresc, "Hora Mortii" si apoi, incepand cu ora 13 Festivalul propriu-zis dupa care se vor desemna castigatorii din acest an.

Festivalul romanesc de la Albotina este cea mai reprezentativa manifestare a romanilor din Bulgaria, desfasurata an de an in prezenta a sute de personae venite din toate colturile Bulgariei, Romaniei si Serbiei (Valea Timocului sarbesc).

Niciun comentariu: